350 milionárov, ktorí zbohatli na Dogecoin (DOGE) aktuálne zaplakalo

Viac ako 350 milionárov, ktorí zbohatli na Dogecoin (DOGE) bolo „zlikvidovaných“ v priebehu niekoľkých týždňov. Dogecoin (DOGE) patrí medzi kryptomeny, ktoré zmenili niekoľkých investorov na milionárov po náraste hodnoty a popularity tohto meme coinu v roku 2021. Meme coiny sú kryptomeny inšpirované memami alebo vtipmi na internete a sociálnych sieťach. Nedávny nárast dogecoinových milionárov vznikol po tom, čo DOGE ťažilo zo správy o akvizícii Twitteru Elonom Muskom, generálnym riaditeľom Tesly, čo viedlo ku špekuláciám, že Dogecoin by mohol byť integrovaný, ako platobná možnosť pre Twitter. Dodgecoin však z tejto správy nedokázal ťažiť dlhšiu dobu.

1. novembra bolo evidovaných ešte 1.046 dogecoinových milionárov, pričom 12. decembra bolo evidovaných už len 685 milionárov, čo predstavuje pokles o 361 adries za menej ako šesť týždňov alebo tiež pokles o 34%. Počet dogecoinových milionárov rapídne klesol v dôsledku kolapsu kryptoburzy FTX a Dogecoin sa tak naďalej obchoduje v červených číslach okolo ceny 0,090 USD. Súčasná cenová úroveň znamená pokles hodnoty o približne 9% za posledných 24 hodín, pričom za posledný týždeň sa cena DOGE prepadla o takmer o 15%. Dogecoin naďalej zaznamenáva zvýšený predajný tlak, čo podľa údajov naznačuje, že DOGE stratilo v trhovej kapitalizácii približne 1 miliardu USD v priebehu 24 hodín.

Za zmienku však stojí to, že Dogecoin patril medzi jeden z mála altocoinov, ktoré napriek korekcii na trhu zaznamenávali zisky. Komunita okolo kryptomeny Dogecoin však naďalej zostáva optimistická, pokiaľ ide o vyhliadky tohto aktíva a predpokladá, že DOGE sa do konca roka 2022 bude obchodovať za cenu okolo 0,098 USD.