30% britských investorov má pocit, že im bitcoin „ušiel“

Nedávny prieskum spoločnosti „Parliament Street“ ukázal, že v vo Veľkej Británii majú britskí investori zmiešané pocity, čo sa týka vyjadrení ohľadom investícií do bitcoinu. Niektorí respondenti prieskumu tvrdia, že investujú postupne a viac, zatiaľ čo iní majú pocit, že už „zmeškali bitcoinovú loď“.

Prieskum pozostával z viac ako 2.000 občanov Veľkej Británie, ktorí sa uviedli, že investujú, aby zhodnotili svoj majetok.

Až tretina všetkých respondentov uviedla, že v súčasnej dobe by už do bitcoinu neinvestovalo, pretože si myslia, že „zmeškali bitcoinovú loď“. Hodnota bitcoinu vzrástla za rok, z hodnoty necelých 5.000 dolárov na súčasnú hodnotu viac ako 57.000 dolárov.

Aj keď uvedená tretina mala pocit, že vlak zmeškali, tak až 31% respondentov uviedlo, že si myslia, že bitcoin v tomto roku dosiahne hodnotu viac ako 69.000 dolárov. 18% respondentov malo dokonca optimistickú predpoveď s cieľovou predpoveďou až 130.000 dolárov za bitcoin alebo viac.

37 percent investorov uviedlo, že „tradičné“ aktíva, ako sú podiely a akcie, sú príliš riskantné investície v súčasnej dobe a to najmä z dôvodu obáv z klesajúcej ekonomiky, nadmernej inflácie a nepretržitého tlačenia peňazí.

Výsledkom toho je, že kryptomeny, najmä bitcoin, sa stávajú čoraz legitímnejšou voľbou ako investičné aktívum, pričom až 29 percent respondentov uviedlo, že by predtým nikdy neuvažovali o investovaní do kryptomien avšak svoj názor v súčasnej dobe už zmenili.

Investície veľkých spoločností a inštitúcií spôsobujú,  že ľudia majú čoraz väčšiu dôveru v kryptomeny.

Celkový výsledok prieskumu však nebol úplne ružový, keďže 50% všetkých respondentov uviedlo, že zostávajú naďalej skeptickí voči ďalšiemu cenovému rastu bitcoinu, pričom dodali, že tento rok „neplánujú“ investovať do žiadnych kryptomien.