3. najväčšia veľryba nakúpila bitcoiny za 13 miliónov dolárov

Po kúpe značnej časti BTC počas prebiehajúcej korekcie vlastní teraz tretia najväčšia bitcoinová veľryba viac ako 111.000 bitcoinov.

Najnovší cenový výpis z blockchainu bitcoinu ukazuje, že tretia najväčšia BTC veľryba akumulovala ďalšie bitcoiny na cenovej hladine okolo 40.500 dolárov. V okamihu „kúpy prepadu“ veľryba nakúpila bitcoiny v hodnote viac ako 13 miliónov dolárov.

Podľa anaylitických údajov, táto záhadná veľryba v apríli predala značnú časť svojej držanej hodnoty bitcoinov, čo bolo v čase, keď sa cena BTC vyšplhala na svoje historické maximá nad 60.000 dolárov.

Počas následnej korekcie, keď sa aktívum vrátilo pod 40.000 a na úroveň 30.000 dolárov, veľryba znovu obnovila „svoju chuť do jedla“ a vykonala niekoľko veľmi zaujímavých nákupov. Je zaujímavé, že takmer všetky prišli v čase, keď bitcoin padol z lokálnych cenových vrcholov o niekoľko tisíc dolárov.  

Tieto transakcie sa zvyčajne dejú na najväčšej americkej kryptoburze Coinbase. K poslednému nákupu došlo pred niekoľkými hodinami, keď účtovná jednotka nakúpila a previedla 321 bitcoinov za priemernú cenu 40.500 dolárov.

Ako ukazuje táto adresa, veľryba uskutočnila niekoľko po sebe nasledujúcich prevodov do peňaženky. Celkové množstvo bitcoinov vlastnených touto veľrybou je teraz 111.795 BTC, čo je pri aktuálnej cene 42.000 dolárov, približne 4750 miliárd dolárov uložených v digitálnom majetku.

Podľa analytickej spoločnosti CryptoQuant, táto veľryba dosahuje aktuálne nerealizovaný zisk 2,4 miliardy dolárov. Stratégia „nakupuj pokles“ (angl. buy the dip) je obzvlášť populárna v kryptomenovom priestore a u „tvrdých HODLEROV“ kvôli zvýšenej volatilite na trhu. V dôsledku toho mnoho investorov, veriacich v cenu a využitie bitcoinu, používa poklesy cien na nahromadenie ďalšieho množstva bitcoinov.

Cena bitcoinu klesla spolu s poklesom  globálnych akciových trhov začiatkom týždňa. Aký je teda ďalší výhľad? Obchodník a analytik spoločnosti Rekt Capital uviedol, že ak týždenná cena bitcoinu uzavrie nad  indikátorom EMA21 (21 týždňový exponenciálny kĺzavý priemer), čo je tesne pod úrovňou 43.000 dolárov, tak to môže byť signál, ktorý môže dať cene bitcoinu veľkú „býčiu“ rastovú dynamiku. EMA21 zároveň signalizuje zónu blízko nákupných objednávok. Zrútenie ceny k úrovni 40.000 dolárov podľa neho môže signalizovať „falošné cenové zrútenie“ a vyplnenie nastavených nákupných objednávok u mnohých obchodníkov. Na svojom twitter účte zároveň poznamenal, že kľúčové z pohľadu „býčieho trendu“ je udržanie cenovej úrovne pri uzatváraní obchodného týždňa na cenovej úrovni 40.000 dolárov.