27.000 bitcoinových ťažiacich strojov - obchod medzi Core Scientific a Bitmain

Niekoľko miliónový obchod uzavreli spoločnosti Core Scientific a Bitmain, ktorý obsahuje dodávku 27.000 bitcoinových ťažiacich strojov. Táto dohoda, ktorá bola pôvodne oznámená minulý mesiac ako súčasť bankrotového plánu spoločnosti Core Scientific, je významným krokom v úsilí o reštrukturalizáciu spoločnosti. Diskutovalo sa tiež o kryptofirme Anchorage Digital, ktorá by mohla prevziať spoločnosť. Core Scientific očakáva dodanie týchto ťažobných jednotiek, čím by potenciálne mohli pridať 4,1 exahash k jej hash rate, a to už počas štvrtého štvrťroka tohto roka.

Spoločnosť čelila finančným problémom a v decembri minulého roka vyhlásila bankrot. Federálny sudca, ktorý dohliadal na prípad, naznačil možnosť, že Core Scientific sa dostane z bankrotu už tento mesiac, čo znamená potenciálny obrat pre firmu. Tento strategický krok na získanie ťažobných serverov Bitmain podčiarkuje odolnosť odvetvia ťažby kryptomien a jeho pokračujúci vývoj, a to aj v náročných trhových podmienkach.

Očakáva sa, že transakcia bude hrať kľúčovú úlohu na ceste Core Scientific k obnove a rastu v oblasti ťažby kryptomien. Generálny riaditeľ Bitmain Max Hua povedal: „Core Scientific je dôležitým prispievateľom k sile a stabilite bitcoinovej siete a tešíme sa na úzku spoluprácu s ich tímom, aby sme pomohli využiť plný potenciál bitcoinov.“

Core Scientific, ktorý v súčasnosti prechádza konkurzným konaním podľa kapitoly 11, odhalil spoločný plán, ktorý sľubuje úplné a konečné uspokojenie všetkých povolených pohľadávok.

Plán reštrukturalizácie bol podaný na texaskom konkurznom súde a popisuje v ňom svoj lepší finančný výhľadový faktor, ako je napríklad rastúca ceny bitcoinov, zvýšená hashovacia miera bitcoinovej siete a znížené náklady na ťažbu.

Majitelia pohľadávok dostanú plnú platbu v hotovosti alebo inými vzájomne dohodnutými alternatívami, pričom všetky záložné práva zabezpečujúce tieto pohľadávky zaniknú. Konkurz podľa kapitoly 11 umožňuje spoločnosti pokračovať v prevádzke a zároveň reorganizovať svoj dlh.

V máji sudca David Jones naliehal na Core Scientific, aby urýchlila svoj odchod z bankrotu, pričom právny tím spoločnosti sa zameral na plán reorganizácie do septembra.

S rastúcou cenou bitcoinu a nižšími nákladmi na elektrinu sa spoločnosť Core Scientific snaží zvýšiť ziskovosť a generovať príjmy na splatenie dlhu, ktoré sú vo výške 6 miliónov dolárov.

Firma nedávno oznámila pozitívne výsledky so zvýšenou produkciou bitcoinov a rozšírenou ťažobnou činnosťou. Core Scientific bola jednou z najväčších spoločností na ťažbu kryptomien predtým, ako nestabilita trhu spôsobená kolapsom kryptoburzy FTX viedla k jej bankrotu.