222-ročná nemecká súkromná banka Donner & Reuschel bude ponúkať kryptomenové služby

Súkromná banka Donner & Reuschel, so sídlom v nemeckom Hamburgu, oznámila svoje plány ponúkať  a integrovať služby založené na blockchaine. Spočiatku sa bude jednať o služby spojené nákupom a úschovou kryptomien.

Donner & Reuschel jednou z najstarších nemeckých súkromných bánk, ktorá bola založená v roku 1798. V súčasnosti spravuje aktíva v hodnote približne 9 miliárd EUR (10,7 miliárd dolárov).

V oficiálnom oznámení banka uviedla, že vstup do oblasti kryptomien bol vyvolaný vysokým dopytom na trhu po službách spojených s nákupom a úschovou digitálnych aktív. Banka zároveň oslovila spoločnosť DLC Distributed Ledger Consulting GmbH, ktorá im bude poskytovať konzultačné služby v tejto novej obchodnej oblasti.

Hoci spoločnosť Donner & Reuschel zatiaľ neuviedla žiadny konkrétny dátum spustenia svojich nových služieb, ubezpečila svojich zákazníkov, že uvedené služby pridá a bude ponúkať v čo najkratšom termíne.

Okrem služieb nákupu a úschovy, nemecká súkromná banka plánuje zaviesť služby tokenizácie aktív, ktoré sa považujú za jednu z najvyhľadávanejších služieb založených na blockchaine.

Marcus Vitt, hovorca predstavenstva Donner & Reuschel, v reakcii uviedol: „Technológia blockchain povedie k najväčšej štrukturálnej zmene vo finančnom priemysle, ktorú som doteraz zažil počas svojej 20-ročnej bankovej kariéry“.

Nemecká súkromná banka nie je jediná, ktorá pridáva kryptomenové služby do svojho portfólia. Mnoho etablovaných verejných a súkromných bánk po celom svete zavádza služby v oblasti kryptomien z dôvodu veľkého dopytu medzi svojimi klientmi. Najnovšie do „kryptomenovej arény“ vstúpila aj švajčiarska súkromná banka Bordier & Cie so službami spojenými s nákupom, úschovou a obchodovaním s niektorými top digitálnymi menami.