19 dôvodov, prečo predať bitcoiny

Prečo by ste sa mali zbaviť svojich bitcoinov? Pozrime sa teda nato, prečo by ste bitcoiny nemali vôbec držať, kupovať a mali by ste sa ich čo najskôr zbaviť, ak ich držíte.

  1. Ak si myslíte, že cena bitcoinu nemôže ísť nižšie, ako je tomu v súčasnosti, tak sa budete musieť prebudiť, pretože cena bitcoinu ísť nižšie môže a pravdepodobne aj pôjde. Ak žijete v tomto presvedčení, tak bitcoiny predajte.
  2. Ak ste presvedčený, že cena bitcoinu nemôže ísť vyššie, tak sa ich zbavte, sú vám predsa zbytočné.
  3. Ak veríte 14-ročným analytikom, youtuberom a influencerom s ostro sledovanými účtami na Instagrame, Tik-Toku, Twitteri, či Facebooku, tak by ste svoje BTC mali predať. Nevidieť podstatu a dívať sa len na kreslenie čiar na grafoch, je rovnaké, ako schudnúť pri sledovaní niekoho v telocvični. Pochopiť bitcoin znamená učiť sa, nejaký bitcoin, alebo jeho časť vlastniť, zistiť ako funguje, akú má ekonómiu, energetickú náročnosť, komplexnosť, kde je jeho podstata a v obchode sa naučiť dodržiavať disciplínu. Trh a cenu neoklamete. Ak ste presvedčení, že to dokážete, tak radšej robte niečo zmysluplnejšie so svojim životom.
  4. Ak veríte, že vláda a štátny systém sa o vás postarajú, tak bitcoin nie je pre vás. Uverili ste pravdepodobne „mantre“, ktorá bohužiaľ nefunguje.
  5. Ak ste presvedčení, že nejaká iná kryptomena nahradí bitcoin, tak by ste mali ísť na druhú stranu krypto lode. Bitcoin je jednoducho iný.
  6. Bitcoin dokáže každého na trhu prekabátiť. Ak si niekto myslí, že vynašiel „grál“ a spôsob, ako môže bitcoin na trhu pokoriť, tak sa zmýlil. Bitcoinová cena si vždy robí, čo chce a väčšinou vždy niečo iné, ako očakáva väčšina, ktorá je v trhu. V takom prípade vás čaká nemilé prekvapenie.
  7. Ak počúvate veľké inštitúcie, rizikové, investičné spoločnosti, ktoré sa snažia ovládať všetko čo môžu a následným „dumpingom“ zhodia kryptotrh do červených čísel a vy im svoje bitcoiny za lacno predáte, tak si zaslúžite, aby ste ich nemali.
  8. Ak veríte majiteľom krypto búrz a dlhodobo držíte svoje bitcoiny na burzách, tak pravdepodobne o nich prídete. Krypto burzám ide predsa o okamžite vybraté poplatky a nie o vaše bitcoiny.
  9. Ak si myslíte, že blockchain je technológia, ktorá prevráti svet hore nohami a je liekom na všetko, tak to tak nie je. Blockchain je časťou, vďaka ktorej získal bitcoin svoju užitočnosť. V žiadnom prípade nie je technológiou, ktorú je možné použiť na čokoľvek v bežnom živote.
  10. Ak si kladiete otázku prečo bitcoin a nie shitcoiny, tak sa najprv snažte pochopiť prečo bitcoin vznikol a za akým účelom bol navrhnutý tak, aby eliminoval riziká a nevýhody, ktoré má súčasný monetárny, finančný, fiat systém. Ak tak nespravíte a myslíte si, že bitcoin a ostatné kryptomeny sú rovnaké, tak by ste bitcoin nemali vlastniť
  11. Ak si myslíte, že tým, že vlastníte bitcoin, môžete nejak hlasovať a toto „vaše hlasovanie“ má nejaký vplyv na niekoho iného, alebo nejaké iné rozhodnutie, tak ste jednoducho na omyle. Bitcoin o tomto nie je. Bitcoin je dobrovoľný, nemá zákonodarnú moc, nemá hlasovanie ani riadenie reťazcov, nestará sa o vaše politické názory, alebo vašu identitu.
  12. Ak si myslíte, že zabezpečenie siete PoS (Proof-Of-Stake) je viac než PoW (Proof-Of-Work), tak sa môžete oklamať.
  13. Ak si myslíte, že Bitcoin plytvá energiou, tak by ste bitcoiny nemali vlastniť a mali by ste ich predať. Rovnako tak aj chladničku, sušičku, práčku, televízor, sporák, auto a vianočné osvetlenie. Ak ste uverili, že premena elektriny priamo na nepodplatiteľnú peňažnú jednotku a sieť je energeticky náročnejšia, ako celé bankovníctvo, obchodné siete, zmenárne, súdnictvo, vlády, centrálne banky, vojenské a priemyselné komplexy, tak ste bitcoin nepochopili. Ak si myslíte, že spotreba energie je nejakým spôsobom zlá možnosť a zlé zabezpečenie, tak by ste sa mali bitcoiny predať a odsťahovať sa na Saharu alebo Antarktídu.
  14. Ak chcete zostať pripútaní k systému, nechajte si ho. Zostaň tam. Bitcoin buď predajte, alebo ho nechajte pre nasledujúce generácie, ktoré ho pochopia.
  15. Ak je bitcoin nekompatibilný s vaším modelom sveta tak, že nedokážete popremýšľať nad jeho podstatou, tak by ste ho jednoducho predať.
  16. Ak si myslíte, že „inflácia je prechodná“, tak ste na omyle.  V takom prípade nemá pre vás zmysel bitcoin kupovať a ani držať.
  17. Ak si myslíte, že politika je nad ekonomikou, tak potom nebudete vedieť prečo bitcoin vznikol a existuje. V takom prípade bitcoin nie je pre vás.  Bitcoin oddeľuje ekonómiu od politiky.
  18. Ak si myslíte, že metaverse môže prekonať realitu a normálny svet, tak ste na omyle a mali by ste svoje bitcoiny predať. Bitcoin je o reálnom svete.
  19. Ak si myslíte, že zmena je jednoduchá, tak bitcoin vlastniť nemusíte. Žiadna výhra, alebo zmena nie je jednoduchá a prechádzkou ružovým sadom. Častokrát je to obdobie výsmechu, ponižovania, odriekania. Je potrebné čosi obetovať, aby ste nejakú zmenu dosiahli. 

Vypadá to pravdepodobne úsmevne, ale ak ste sa v niektorých bodoch našli, tak vám to aspoň pomôže vyriešiť dilemu, prečo bitcoiny nevlastniť.

 

Zdroj: Bitcoin Magazine