Žraloci z Wall Street nakupovali Polkadot (ETP)

Údaje spoločnosti Bloomberg, ktoré získala spoločnosť CoinDesk, uvádzajú, že hráči z Wall Street, ako Goldman Sachs, JPMorgan, UBS a ICAP, kúpili Polkadot produkt obchodovaný na burze (ETP), čo signalizuje rastúci inštitucionálny apetít po krypto derivátoch.

Polkadot ETP, bol začiatkom februára uvedený na trh švajčiarskym poskytovateľom investičných produktov 21Shares a je kótovaný na švajčiarskej burze SIX. Podľa Laurenta Kssisa, vedúceho produktov ETP v spoločnosti 21Shares, má Polkadot ETP v súčasnosti spravované aktíva cez 15 miliónov dolárov. Bloomberg uvádza, že napríklad UBS kúpila 2.770 akcií, Merrill Lynch z Bank of America kúpila 2.200 akcií, ICAP kúpila 1.000 akcií, JPMorgan 500 akcií a GoldmanSachs nakupovala akcie v mene svojho klienta. Instinet, broker, ktorý je vo vlastníctve japonskej spoločnosti Nomura Holdings, bol najväčším investorom v ETP Polkadot, keď kúpil 9.280 akcií.

Wall Street však stále ticho mlčí, zatiaľ čo popularita ETP rastie.

Hovorca spoločnosti Goldman Sachs uviedol, že nemá vedomosti o obchodoch a bude ich skúmať. Žiadna zo spoločností, u ktorých sa preukázalo, že kúpili Polkadot ETP, zatiaľ neodpovedala na otázky novinárov. Počet akcií Polkadot ETP, ktoré sa predali od začiatku mesiaca, potvrdzujú, že na trhu existuje veľký inštitucionálny dopyt po investíciách do kryptomien. Investície do takéhoto typu produktov umožňujú inštitúciám využívať výhody výkonnosti tokenu bez obáv z potreby úschovy tokenov. ETP tiež ponúkajú inštitúciám spôsob, ako dodržiavať regulačné pravidlá a predpisy.