Švajčiarsky poisťovací gigant AXA prijíma bitcoiny

Bitcoin, najväčšia kryptomena na svete, si získava nielen popularitu ako uchovávateľ hodnoty, ale zároveň mnohé významné inštitúcie po celom svete začali akceptovať BTC ako platobnú metódu.

Švajčiarsky poisťovací gigant AXA, jedna z najväčších poisťovacích spoločností v Európe, dnes oznámila, že bude prijímať bitcoin ako platobnú metódu. Odteraz tak klienti poisťovne AXA môžu platiť účty za všetky neživotné produkty prostredníctvom bitcoinu.

Claudia Bienentreu, šéfka inovácií spoločnosti AXA Švajčiarsko, v komentári k poslednému oznámeniu uviedla: „Toto je reakcia spoločnosti AXA na rastúci dopyt našich zákazníkov po alternatívnych platobných riešeniach.“

Spoločnosť AXA zároveň uviedla, že veľký vplyv na prijatie bitcoinu a ďalších kryptomien má pandémia koronavírusu a zároveň významnú úlohu zohrávajú nové technológie, s ktorými kryptomeny prichádzajú.

BTC včera zaznamenal historické maximum 64.800 dolárov. V súčasnosti najväčšia kryptomena na svete od začiatku tohto roka vzrástla už o viac ako 120%. Trhová kapitalizácia bitcoinu je v súčasnej dobe takmer 1,2 bilióna dolárov. Ruka v ruke s týmito údajmi rastie aj inštitucionálna akumulácia bitcoinov na učtoch investorov a inštitúcií. Spoločnosť Grayscale, americká spoločnosť pre správu digitálnych aktív, dnes oznámila, že spoločnosť má vo svojom portfóliu bitcoiny v hodnote viac ako 41 miliárd dolárov. Spoločnosti Tesla alebo Meitu tiež oznámili akumuláciu BTC vo veľkých množstvách na svojich účtoch počas posledných niekoľkých mesiacov. Magazín TIME oznámil, že pridáva na svoje finančné súvahy bitcoin a spoločnosť MicroStrategy začiatkom tohto týždňa oznámila, že spoločnosť bude platiť členov predstavenstva prostredníctvom bitcoinov.