Čo je ApeCoin a prečo za posledných 24 hodín vzrástol o takmer 70 %?

Bored Ape Yacht Club je zbierka nezameniteľných tokenov (NFT), ktorá oznámila 17. marca spustenie svojho kryptomenového tokenu ApeCoin (APE) na trh, čo vyvolalo na kryptomenovom trhu značný záujem. Krátko po uvedení na trh cena APE rýchlo vyskočila na približne 40 USD a krátko potom prudko klesla na približne 8,50 USD. Rekordné objemy boli na úrovni takmer 14 000 ETH, čo predstavuje sumu približne 39 miliónov dolárov.

V súčasnosti sa ApeCoin obchoduje za 13,30 USD, čo je nárast o 68,03 % za posledných 24 hodín, pričom podľa údajov CoinMarketCap sa na začiatku dňa cena vyšplhala až na 17,75 USD. V čase zverejnenia mal token celkovú trhovú hodnotu 3,6 miliardy USD. 

Vďaka NFT oblasti dokázali niektorí investori riadne zbohatnúť a preto sú NFT často, hlavne medzi mladšou populáciou, veľkým lákadlom. Šťastlivci, v tomto prípade „držitelia zbierok opíc“ dostali tokeny zadarmo a hodnota takto získaných tokenov už predstavuje veľmi zaujímavú sumu. Je potrebné však dodať, že historicky 90 % NFT zbierok skončilo v strate. Z tohto dôvodu je veľmi potrebné zvážiť a správne si svoju investíciu do NFT zbierok premyslieť a spraviť pred rozhodnutím dôkladnú analýzu.