Čínska spoločnosť oznámila, že investuje 100 miliónov dolárov do Bitcoinu a Etherea.

Čínska spoločnosť Boyaa Interactive oznámila, že plánuje investovať do kryptomien, najmä Bitcoinu (BTC) a Etherea (ETH), za predpokladu, že nepresiahnu 100 miliónov dolárov.

Hoci Čína zachováva svoj prohibičný postoj k bitcoínom a kryptomenám, adopcia kryptomien sa však neustále zvyšuje.

Pred pár dňami Boyaa Interactive, jedna z najväčších čínskych herných spoločností, ktorá je obchodovaná aj na hongkonskej burze, vydala oficiálne vyhlásenie, v ktorom oznámila, že plánuje investovať do kryptomien, najmä do Bitcoinu (BTC) a Etherea (ETH), pričom ročná investícia by nemala presiahnuť  100 miliónov dolárov za rok.

Tento krok od spoločnosti Boyaa Interactive bol považovaný za býčí indikátor toho, že inštitucionálni investori sa čoraz viac zaujímajú o investovanie do kryptomien.

Vo vyhlásení spoločnosť uviedla: „Typy kryptomien, ktoré je možné nakúpiť, musia spĺňať potreby stratégie rozvoja podnikania spoločnosti a stratégie alokácie aktív a musia byť hodnotené a schválené oddelením správy virtuálnych aktív a kontroly rizík spoločnosti. Kryptomeny, ktoré skupina plánuje nakúpiť v rámci svojej nákupnej autority, budú najmä Bitcoin (BTC) a Ethereum (ETH) a stable coiny USDC a USDT. Kryptomena, musí mať dobrú trhovú likviditu, mať veľkú trhovú kapitalizáciu, musí byť široko uznávanou trhom a s relatívne dlhodobou hodnotou v prípade jej držania. V súčasnosti sa očakávame, že približne 45 miliónov dolárov sa použije na nákup bitcoinov (BTC) a etherea (ETH) a na nákup Tether (USDT) a amerických dolárových mincí (USDC) sa neočakáva viac ako 10 miliónov dolárov.“